top of page
Collage_1_uden_beskæring.jpg
Skitseforslag-01-01-01.png
Collage 3.jpg

Lynettevolden

Debatindlæg og skitseforslag til et alternativt Lynetteholmen:

https://arkitektforeningen.dk/debat/lad-os-gentaenke-prioriteringen-i-byplanlaegningen/

 

2019
 

"Regeringen og et flertal i Folketinget har netop forpligtet sig til en 70% reducering af drivhusgasser frem mod 2030, og et skridt på vejen til det er da absolut at gentænke prioriteringerne for, når der bygges nye boliger, bydele og infrastrukturer.

Det kunne være en mulighed slet ikke at skulle fylde de ca. 282 hektar op med grus (hvor dele på længere sigt alligevel skal graves op igen for at lave fundament til eksempelvis betonbyggeri), men i stedet sørge for et kontrolleret, inddæmmet landskab af vand, hvor den nye bydel kunne ligge og koble sig til voldene og fingrene ind og ud.

Måske det slet ikke skal blive til Lynetteholmen, men i stedet Lynette​volden, ​som i stedet kan blive en unik, grøn destination og attraktion for besøgende?

Og hvis de nye huse løbende kunne bygges andetsteds og derefter sejles til deres placeringer, ville udviklingen af bydelen kunne ske langt mere ad hoc, og måske endda langt hurtigere end man ellers ville kunne på traditionel vis.

Med en indramning af området vil der kunne anlægges den nødvendige sluse- og kystsikring for resten af byen som den første etape af udviklingen, hvor der langs den nye kystlinje kan etableres og stimuleres økologiske forbindelser."

bottom of page